آموزش نرم‌افزار CST – معرفی

آموزش نرم افزار CST - درس 1

نرم افزار CST STUDIO SUITE یک بستر قدرتمند برای حل انواع مسائل الکترومغناطیس و کاربردهای مرتبط است. این برنامه، محیطی کاربرپسند، برای مدیریت و کنترل چند پروژه به‌صورت هم‌زمان دارد، که هریک ممکن است دارای ماژول‌های مختلفی باشد. به‌این‌ترتیب طیف وسیعی از مسائل الکترومغناطیس از نور و مایکروویو تا فرکانس‌های پایین، بردهای مدار چاپی، EMC و حتی مسائل الکترواستاتیک و حرارتی را پوشش می‌دهد.

یکی از خصوصیات بسیار جالب نرم افزار CST STUDIO، یکپارچه‌سازی روش‌های مختلف شبیه‌سازی و مدیریت عملیاتی قدرتمند است. به‌این‌ترتیب به‌راحتی می‌توان بخش‌های مختلف یک سیستم را در محیط‌های مختلف مانند محیط سه‌بعدی، محیط شماتیک و… مدل‌سازی کرد و سپس آن‌ها را برای بررسی سیستم نهایی، مونتاژ کرد.

استفاده از پارامترها در مراحل شبیه‌سازی و تنظیم و همچنین بهینه‌سازی پارامتری، از مزایای بسیار کاربردی نرم افزار CST STUDIO است که به شما این امکان را می‌دهد تا جای ممکن نتایج شبیه‌سازی را به عمل نزدیک کنید و با دید کاملا عملیاتی یک سیستم را طراحی کرده و بسازید.

مجموعه نرم‌افزاری CST از ۷ ماژول تشکیل شده است که تقریبا تمام مسایل الکترومغناطیس را پوشش می‌دهند. این ماژول‌ها عبارتند از:

نرم افزار CST Studio Suite

ماژول CST MICROWAVE STUDIO

این ماژول برای شبیه‌سازی سه‌بعدی الکترومغناطیس در فرکانس بالا با سرعت و دقت زیاد، استفاده می‌شود. حل مسائلی مانند آنتن، قطعات مداری (فیلتر، کوپلر و…)، سطح مقطع راداری، بررسی تشعشعات، شبیه‌سازی نوری و ساختارهای متناوب در این بخش قرار می‌گیرند.

ماژول CST EM STUDIO

ابزاری برای شبیه‌سازی الکترومغناطیس سه‌بعدی استاتیک و مسائل فرکانس پایین است. این ماژول شامل مجموعه‌ای بزرگ از حل‌کننده‌ها (solver) برای کاربردهای متفاوت است. حل مسائل مربوط به الکتریسیته و مغناطیس ساکن، دستگاه‌های الکترومکانیکی، ولتاژ و جریان زیاد، طراحی آهنرباها و سنسورها، و مسائل الکترونیک قدرت در این بخش انجام می‌شود.

ماژول CST PARTICLE STUDIO

اختصاصاً برای شبیه‌سازی سه‌بعدی میدان‌های الکترومغناطیس مرتبط با ذرات باردار استفاده می‌شود. این ماژول نیز دارای چندین حل‌کننده متفاوت برای حل این مسائل چالشی است. المان‌های شتاب‌دهنده، لامپ‌های خلأ، کاربردهای فضایی و اشعه نوری، زیرمجموعه این بخش هستند.

ماژول CST MPHYSICS STUDIO

یک ابزار موثر و کارآمد برای حل دمایی و همچنین مسائل تنش در مکانیک است که معمولاً در ارتباط با ماژول‌های دیگر در شبیه‌سازی تزویجی بکار می‌رود. مسایلی از قبیل انتقال حرارت، تلفات حرارتی ناشی از انتقال توان و… در ماژول MultiPhysics به‌راحتی انجام می‌شوند.

ماژول CST DESIGN STUDIO

یک ابزار شماتیکی است که در محیط کار آن می‌توان بلوک‌های مختلفی از انواع مدل‌های EM یا قطعات مداری را قرار داد. این ماژول دارای حل‌کننده خطی و غیرخطی است. محیط شماتیک می‌تواند به‌عنوان یک محیط رابط برای سایر ماژول‌ها استفاده شود و نقش ارتباط دهندگی را ایفا می‌کند.

ماژول CST PCB STUDIO

ابزاری برای بررسی یکپارچگی سیگنال (SI) ، یکپارچگی توان (PI) و شبیه‌سازی اثر EMC و EMI روی برد مدار چاپی (PCB) است. با استفاده از این ماژول می‌توانید اثرات Cross-Talk مسیرها روی برد مدار چاپی را در بردهای چند لایه بررسی و شبیه‌سازی کنید.

ماژول CST CABLE STUDIO

ابزاری برای بررسی یکپارچگی سیگنال (SI) و اثر EMC و EMI بر کابل‌های سیستم، شامل سیم‌های سیگنال، زوج سیم و همچنین دسته‌بندی‌های ترکیبی (Harness) کابل‌ها است.

شما می‌توانید با استفاده از ماژول‌های نرم افزار CST STUDIO، متناسب با نیاز خود، مسایل مختلف الکترومغناطیس را مدل‌سازی و شبیه‌سازی کنید. در واقع این ماژول‌ها به‌صورت تکی یا به‌صورت ترکیبی با سایر ماژول‌ها، به شما در ساختن یک استراتژی کاملاً منطبق بر نیازهایتان، کمک می‌کنند.

منبع: RFplus

6 دیدگاه برای “آموزش نرم‌افزار CST – معرفی

  1. محمد گفته:

    سلام
    من در زمان شبیه سازی با ارور adaptive port meshing failed روبه رو می شم.
    ممنون می شم بنده را راهنمایی بفرمایید.

  2. نیما گفته:

    با سلام و تشکر از آموزش خوبتون
    من وقتی می خوام آنتن هلیکس رو رسم کنم، برای رسم سیم پیچ از ماکرو وقتی استفاده می کنم، به من ارور میده. ارور مربوط به دستور Create. از قسمت coil و linear helical sp استفاده می کنم.ورژن نرم افزار من هم ۲۰۲۰ است. در صورتی که من در فیلم های یوتیوب دیدم، اونا بدون ارور با ماکرو سیم پیچ می کشند.
    ممنون می شم اگر من رو راهنمایی کنید.

  3. fatemeh گفته:

    با سلام و خسته نباشید
    من نرم افزار cst 2018 را نص کرده ام ولی موقع کشیدن آنتن رفلکتوری همان ابتدا با وجودی که همه مشخصات را درست وارد می کنم ولی به جای منحنی خط صاف رسم می کند و برای مدل های از قبل کشیده شده نیز در قسمت پارامترها خطا گرفته و قرمز نشان می دهد. چرا ؟

    • آر-اف پلاس گفته:

      سلام
      احتمالا این مشکل مربوط به زبان سیستم است. از طریق Control Panel > Regional and Language زبان را روی English (United States) قرار دهید.
      اگر حل نشد، از طریق ارسال «درخواست پپشتیبانی» مشکل را مطرح کنید تا کارشناسان پیگیری کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 − سه =