۵ ویژگی منحصربه‌فرد یک مهندس برق موفق

مهندس برق آر-اف پلاس

رشته مهندسی برق، یکی از رشته‌های پرطرفدار مهندسی در تمام دنیاست. این رشته مهندسی، گرایش‌های مختلفی دارد که بر اساس علاقه، بازار کار، توانمندی‌های علمی و… می‌توانید یکی از آن‌ها را انتخاب کنید. معمولا انتخاب گرایش، در دوره کارشناسی و پس از گذراندن دروس پایه و مشترک مهندسی برق، انجام می‌شود.
با داشتن مدرک کارشناسی دریکی از گرایش‌های مهندسی برق، می‌توانید در شرکت‌های دولتی یا خصوصی مشغول به کار شوید. طبیعتا داشتن مدرک کارشناسی ارشد مهندسی برق، موقعیت‌های شغلی بهتری را برای شما فراهم می‌کند.
در کنار سطح تحصیلات دانشگاهی، یک مهندس برق و بلکه یک مهندس در هر رشته دیگر، باید مشخصات منحصربه‌فردی داشته باشد، تا موفقیت خود را تضمین کند. در ادامه مهم‌ترین خصوصیات یک مهندس برق موفق را باهم بررسی می‌کنیم:

۱- تمرکز

تمرکز مهندس برقیک مهندس برق، سیستم‌های پیچیده الکتریکی و قطعات الکترونیکی را طراحی می‌کند. طراحی‌ها معمولا بر اساس مشخصات اعلام‌شده انجام می‌شود. مهندس برق در پروسه طراحی، باید بر تمام المان‌های طراحی نظارت دقیق داشته باشند تا به مشخصات فنی موردنظر برسند. اگر یکی از مشخصات خواسته‌شده در نظر گرفته نشود، طرح نهایی پاسخ مطلوب را نخواهد داد.

۲- خلاقیت

خلاقیت مهندس برقاستفاده از طراحی‌های مرسوم برای طراحی و ساخت یک سیستم جدید همیشه راهگشا نیست. یک مهندس برق باید بتواند با استفاده از دانش تئوری و تجربیات خود، راه‌های جدیدی برای طراحی‌ها پیدا کند. این امر مستلزم مطالعه زیاد است. مطالعه مقالات معتبر علمی و دنبال کردن تکنولوژی‌های روز دنیا در صنایع مختلف می‌تواند خلاقیت ذهن یک مهندس برق را شکوفا کند.

۳- مهارت‌های محاسباتی و عملی

مهارتهای عملی مهندس برقیک مهندس برق باید بتواند اصول محاسبات ریاضی پایه‌ای و پیشرفته را برای تحلیل، ‌طراحی و رفع اشکالات یک سیستم یا دستگاه را به کار بگیرد. شاید دانستن نحوه محاسبه یک انتگرال سه‌گانه روی یک سطح منحنی، نیاز چندانی را برطرف نکند، اما روش‌های محاسبه عددی، استفاده درست از تقریب‌های عددی و مفاهیمی ازاین‌دست، همیشه در طراحی و تحلیل سیستم‌ها کاربرد دارند. در کنار توانمندی محاسباتی، نحوه کار با دستگاه‌های اندازه‌گیری هم اهمیت زیادی دارد. مهندسی که نتواند از ابزارهایی که در اختیار دارد به‌درستی استفاده کند، اعتبار خود را زیر سوال می‌برد. درواقع، یک طراح باید بتواند پارامترهای موردنیاز را از یک سیستم به‌درستی استخراج کند تا صحت طراحی خود را اثبات کند.

۴- تسلط بر نرم‌افزارهای کاربردی

تسلط نرم افزاری مهندس برقیکی از مهم‌ترین نیازهای یک مهندس، دانستن و تسلط بر نرم‌افزارهای کاربردی است. بسیاری از این نرم‌افزارها، در طراحی و شبیه‌سازی یک زیرسیستم یا سیستم، قبل از ساخته‌شدن استفاده می‌شوند. به‌این‌ترتیب، اشکالات احتمالی که ممکن است بعد از ساخت ایجاد شود، توسط این نرم‌افزارها تحلیل و ارائه می‌شوند. دانستن تعداد دیگری از نرم‌افزارها لازمه کار با یک سیستم هستند. یعنی ممکن است برای کار با یک دستگاه خاص، باید به آن نرم‌افزار مسلط باشید، تا بتوانید دستگاه را برنامه‌نویسی کرده و از قابلیت‌های سخت‌افزاری آن به‌درستی استفاده کنید.

۵- مهارت‌های ارتباطاتی

مهارت‌های ارتباطی مهندس برقیک مهندس برق موفق، باید توانایی ارتباط موثر با سایرین را داشته باشد. بسیاری از فعالیت‌های مهندسی، به‌صورت گروهی انجام می‌شود. ایجاد تعامل با سایر اعضا و انتقال صحیح مفاهیم به سایرین از اصول پایه‌ای برای پیشبرد درست یک پروژه است.

مهارت‌های نوشتاری هم از دیگر مشخصه‌های یک مهندس برق موفق هستند. در انجام یک پروژه، تهیه داکیومنت‌های فنی شامل راهنمای کار با سیستم و عیب‌یابی، لیست قطعات و داکیومنت‌های طراحی بسیار اهمیت دارند. این فعالیت‌ها باید کاملا برای یک کاربر ساده قابل‌درک باشد و درعین‌حال به تمام جزئیات فنی هم اشاره کند.

مهارت‌های گفتاری به شما در ایجاد تعامل سازنده و مثبت کمک می‌کند. ارائه و تشریح یک مساله به سایر اعضای تیم، به‌طوری‌که برای همه قابل‌درک باشد، یکی از توانمندی‌های پایه‌ای است. از طرفی ارائه مسایل فنی پیچیده به مشتریانی که اطلاعات علمی کمی دارند هم بسیار حیاتی است.

چند توصیه آر-اف پلاسی

کارآموزی را جدی بگیرید

محل کارآموزی اولین تجربه کاری شماست که می‌توانید دانسته‌های تئوری خود را به کار می‌گیرید.  با انتخاب محل مناسبی برای کارآموزی، از هر فرصتی برای افزایش تجربه عملی و آشنایی با مسایل محیط کار استفاده کنید.

 

به نرم‌افزارهای شبیه‌سازی موردنیاز گرایش خود مسلط شوید

زمان تحصیل در دانشگاه، بهترین فرصت برای یادگیری و تسلط بر نرم‌افزارهای شبیه‌سازی رشته و گرایش شماست. از هر فرصتی برای افزایش تجربیات کار با نرم‌افزارهای تخصصی استفاده کنید. این تجربه خصوصا برای جذب در بازار کار برایتان مفید خواهد بود.

 

 در دوره کارشناسی، به دروس آزمایشگاهی اهمیت دهید

در آزمایشگا‌ه‌ها، توانمندی‌های علمی و عملی خود را افزایش دهید. کار با دستگاه‌های اندازه‌گیری را یاد بگیرید. نوشتن گزارش کار استاندارد به شما کمک بسیار زیادی می‌کند تا در محیط کار گزارش‌های باکیفیت‌تری ارائه دهید.

 

به دروس تخصصی گرایش‌ها که معمولا در دو ترم آخر ارائه می‌شوند، توجه ویژه داشته باشید

شاید فکر کنید تنها دریافت نمره قبولی از این دروس کافی است. اما توجه داشته باشید که دروس تخصصی ارائه‌شده، پایه‌های مهندسی و فعالیت‌های عملی هستند که در محیط کار انجام خواهید داد. اگر در درک و تحلیل این دروس ضعف داشته باشید، در کارها و پروژه‌های محوله در محیط کار به مشکل بر خواهید خورد.

10 دیدگاه برای “۵ ویژگی منحصربه‌فرد یک مهندس برق موفق

  1. اسما گفته:

    سلام من پایه یازدهم رشتمم تجربیه ولی در کنار اون حسابان و هندسه هم مطالعه دارم وبخش های اضافی فیزیک روهم به طور خصوصی میرم برای خانم به اندازه اقایون بازار کار داره؟

    • آر-اف پلاس گفته:

      سلام دوست عزیز
      در رشته برق خصوصا گرایش‌های الکترونیک و مخابرات تفاوتی بین خانم‌ها و آقایان در فرصت‌های شغلی نیست. فقط باید خودتان را از لحاظ علمی و عملی اثبات کنید.
      پیروز باشید

  2. حسین افتخاری گفته:

    سلام
    من یک متخصص قدیم رادیوهای لامپی قدیم هستم الان بازنشسته ام گاهی برای سرگرمی در خانه چیزهای کوچکی مانند فرستنده اف ام دو وات طراحی کرده میسازم متاسفانه سواد ریاضی ندارم و دانشگاه ندیده ام اما قبلا در صدا وسیما ی اردبیل درشغل خودم بدم نبودم . آیا دوره های شما میتواند برای من مفید باشد با توجه به این که من با فرکانس های بالاتر از چند صد مگا کاری ندارم حداکثر یک آنتن یو اچ اف گیرنده برای خانه ام میتوانم طرح کنم . آیا شما فکرمیکنید که دوره های آموزشی برای من که ۶۴ سال دارم مفید خواهد بود؟ با تشکر حسین افتخاری از اردبیل

    • آر-اف پلاس گفته:

      سلام
      آفرین بر شما که همیشه در حال یادگیری هستید. در مورد دوره‌های آموزشی ما به اطلاع می‌رساند که دوره‌های ما عموما دوره‌های آموزش نرم‌افزار هستند که نیاز به مقداری پایه تئوری هم دارد.
      انشاالله در آینده دوره‌های عملی طراحی مدارات الکترونیک و فرکانس بالا را اجرا خواهیم کرد که می‌تواند برای شما هم سودمند باشد.
      برای آگاهی از اخبار و اطلاعیه‌های آر-اف پلاس، ما را در اینستاگرام و تلگرام دنبال کنید.

      پیروز باشید
      تیم آر-اف پلاس

  3. td گفته:

    سلام برای گرفتن نمرات بالادر رشته مهندسی برق باید چطورعمل کرد؟ من ترم چهارم متاسفانه۴۱ واحدپاس کردم راهی هست ۹ترمه نشم؟ کلاچطورتواین رشته میشه موفق شد

    • آر-اف پلاس گفته:

      سلام دوست عزیز
      رشته مهندسی برق نیاز به داشتن اطلاعات ریاضی مناسب دارد. بنابراین دروس ریاضی ۱ و ۲ و خصوصا ریاضات مهندسی را جدی بگیرید.
      درس‌های مدار الکتریکی و الکترونیک هم دروس پایه‌ای برق هستند و حتما تمرکز ویژه روی آن‌ها داشته باشید. چون در تمام گرایش‌ها و در تمام مراحل کاری به آن‌ها نیاز خواهید داشت.
      برای یادگیری هرچه بیشتر پیشنهاد می‌کنیم نکات آموزشی را بصورت عملی هم پیاده‌سازی و تست کنید تا در ذهنتان جا بگیرد. اصولا دروس آزمایشگاهی به همین منظور تنظیم شده‌اند. حتما آن‌ها را جدی بگیرید.
      ضمن اینکه اگر علاقه چندانی به دروس تئوری برق ندارید، می‌توانید با گذراندن دوره‌های عملی فنی و حرفه‌ای، روی یک مهارت مهندسی برق تمرکز کنی و از این طریق جذب بازار کار شوید.
      پیروز باشید

  4. محمد گفته:

    سلام مرسی از این مطالب و سایت خوبتون من یه سوال دارم میخام دبیرستان برم رشته ریاضی و از طریق این رشته مهندس برق بشم فقط میخام بدونم از طریق رشته الکترونیک فنی حرفه ای بهتره که برم یا از طریق رشته ریاضی کدوم رشته برایه رفتن به دانشگاه و مهندس برق شدن بهتره خواهشن زود جواب بدین باید همین امروز فردا انتخواب رشته کنم اگه امکان داره جواب رو ایمیل کنید خیلی ممنون

    • میثم سروری گفته:

      سلام دوست عزیز
      از آنجاییکه در شرایط فعلی ادامه تحصیل در دانشگاه و دریافت مدارک بالاتر، از طریق تحصیل در رشته ریاضی راحتتر است، پیشنهاد می‌کنم از طریق رشته ریاضی وارد دانشگاه شوید.
      در کنار دروس دبیرستان هم می‌توانید از دوره‌های عملی سازمان حرفه‌ای استفاده کنید تا نسبت به مفاهیم برق، دید عملی پیدا کنید.
      پس از ورود به دانشگاه هم با گذراندن دوره‌های کارآموزی در شرکت‌های مرتبط، می‌توانید تجربیات خوبی کسب کنید و پس از فارغ‌التحصیلی به یک مهندس واقعی تبدیل شوید.
      موفق باشید
      سروری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یازده − 7 =