کتابخانه کانکتورها در Antenna Magus

کتابخانه کانکتورها

نرم‌افزار Antenna Magus دارای کتابخانه‌ای از کانکتورهای فرکانس بالا است. این کانکتورها ممکن است در طراحی آنتن استفاده شوند. برای هر نوع کانکتور، مدل پارامتری برای اکسپورت وجود دارد. به‌این‌ترتیب در هر نرم‌افزار دیگری قابل استفاده خواهند بود. برای اکثر کانکتورها امکان انتخاب بین مدل‌های مختلف (رو بردی، پنلی و…) برای اکسپورت وجود دارد.

در ادامه مروری کوتاه بر چند کانکتور موجود در کتابخانه کانکتورها خواهیم داشت:

۱- کانکتورهای SMA یا SubMiniature version A

کانکتور SMA روی بردی      کانکتور SMA پنلی

این کانکتور ۵۰ اهمی، از دی‌الکتریک PTFE استفاده می‌کند. همچنین بازدهی الکتریکی بسیار خوبی در بازه فرکانسی DC تا ۱۲٫۴GHz (برای کابل‌های کواکسیال منعطف) و بازه فرکانسی DC تا ۱۸GHz (برای کابل‌های کواکسیال semi-rigid) دارد. در فرکانس‌های بالاتر تا حدود ۳۴GHz کانکتورهای ۳٫۵mm که با کانکتورهای SMA استاندارد کاملا تطبیق‌پذیر هستند، استفاده می‌شود.

۲- کانکتورهای Type-N

کانکتور N-Type

کانکتورهای Type-N یکی دیگر از موارد پرکاربرد کتابخانه کانکتورها است. یکی از اولین کانکتورهایی هستند که قابلیت انتقال سیگنال‌های مایکروویو را داشتند. قدمت آن‌ها به سال ۱۹۴۰ برمی‌گردد. این کانکتور به لحاظ استاندارد تا فرکانس ۱۱GHz قابل استفاده است. اما انواعی از آن هم وجود دارد که تا فرکانس ۱۸GHz استفاده می‌شوند.

۳- کانکتورهای MMCX یا Micro-Miniature Coaxial

کانکتور MMCX

کانکتورهای MMCX مشابه کاکنتورهای MCX ولی کوچکتر از آن‌ها هستند. این کانکتورها اغلب به‌عنوان کانکتور آنتن در کارت‌های PCMCIA وای-فای یا به‌عنوان کانکتور خارجی آنتن GPS در دستگاه‌های کوچک، استفاده می‌شوند. کانکتور MMCX دارای مکانیزم قفل شونده با قابلیت چرخش ۳۶۰ درجه است. امپدانس ۵۰ اهم و هدایت الکتریکی بسیار عالی در بازه فرکانیس DC تا ۶GHz از دیگر خصوصیات آن‌ها است.

جادوی طراحی آنتن

جادوی طراحی آنتن
جادوی طراحی آنتن

مخاطب: دانشجویان و مهندسان رشته مهندسی برق گرایش مخابرات و الکترونیک، علاقه‌مندان به طراحی آنتن

زمان: ۱۰۰ دقیقه فیلم

محتویات: یک عدد DVD فیلم آموزشی، نرم‌افزار Antenna Magus، فایل‌های شبیه‌سازی برای نرم‌افزارهای CST و FEKO

مدرس: میثم سروری

2 دیدگاه برای “کتابخانه کانکتورها در Antenna Magus

  1. خلیلی گفته:

    با سلام و احترام خدمت استاد ارجمند
    اینجانب توحید خلیلی پیرو تماس تلفنی با حضرتعالی مبنی بر آموزش طراحی پروژه تگ های RFID با نرم افزارهای CST و یا ANTENNA MAGUS، آیا امکان طراحی با نرم افزار ANTENNA MAGUS وجود دارد که با یادگیری نرم افزار مذکور بتوان تگ های RFID را طراحی کرد؟

    • آر-اف پلاس گفته:

      سلام
      آنتن‌های RFID برای فرکانس‌های UHF با استفاده از نرم‌افزار Antenna Magus قابل طراحی است. ولی همانطور که خدمت شما عرض شد، این نرم‌افزار به تنهایی نمی‌تواند نیاز طراحی و ساخت آنتن را برآورده کند بلکه تنها یک راهکار اولیه برای شروع پروسه طراحی است. جهت شراحی نهایی و ساخت شما علاوه بر نیاز به دانش آنتنی، باید بر نرم‌افزارهای CST یا HFSS مسلط باشید.
      پیروز باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت، از سرویس reCAPTCHA Google حریم خصوصی و شرایط استفاده استفاده کنید.