طراحی رادار روزنه مصنوعی (SAR) با استفاده از AWR


دانشجویان آزمایشگاه SAMPL دانشگاه Technion با استفاده از نرم افزار AWR Design Environment یک رادار روزنه مصنوعی(SAR) را شبیه سازی کردند.

هدف دانشجویان آزمایشگاه SAMPL ساخت یک شبیه ساز رادار روزنه مصنوعی با بازدهی بالا و استفاده آسان و با قابلیت اتصال به MATLAB برای پردازش سیگنال بود.

تصویر رادار روزنه مصنوعی

رادار روزنه مصنوعی یا SAR، نوعی رادار برای ساخت نمای دو بعدی یا سه بعدی یک شیء است که با حرکت دادن آنتن رادار روی شیء هدف به رزولوشن فضایی بالاتری نسبت به رادارهای مرسوم که با اسکن بیم کار می کنند، می رسد. طراحی آزمایشگاه SAMPL متمرکز بر نمونه برداری با نرخ کمتر از نایکوئیست سیگنال دریافتی و بازسازی کامل تصویر بود.

این دانشجویان، تحت نظارت Kfir Aberman و پروفسور Yonina Eldar، قصد ایجاد یک شبیه‌ساز SAR را داشتند که ظاهراً می‌توانست هدف‌های بسیاری را مدیریت کند و سپس با استفاده از نرم‌افزار MATLAB شکل اهداف را محاسبه کند. شبیه‌ساز SAR باید با بیشترین سرعت ممکن اجرا می‌شد.

راه‌حل

این دانشجویان از نرم‌افزار NI AWR Design Environment که شامل شبیه‌ساز سیستم بصری(VSS) است، برای پروژه شبیه‌سازی SAR استفاده کردند زیرا این نرم‌افزار، محیطی دقیق، انعطاف‌پذیر و بصری را فراهم می‌سازد. نرم‌افزار مذکور، نگاهی ساده درعین‌حال دقیق به مراحل معماری و طراحی شبیه‌ساز SAR دارد. به‌این‌ترتیب دانشجویان قادر به بررسی تعداد زیادی نمونه مرتبط ارائه‌شده بودند که به آن‌ها در یادگیری نرم‌افزار، قابلیت‌های آن و سودمندی آن برای پروژه شبیه‌ساز  SAR کمک کرد.

SAR Simulation by VSS

چرا NI AWR Design Environment؟

برای تضمین موفقیت پروژه لازم بود چندین قابلیت مهم در شبیه‌ساز SAR گنجانده شود که می‌بایست شامل یک سیگنال ژنراتور، یک فرستنده RF، یک آنتن، یک گیرنده RF با آشکارساز هدف متحرک (MTD) ، و لینک‌هایی به ابزارهای کمکی مانند MATLAB و LabVIEW باشد.

NI AWR Design Environment راه‌حلی برای به‌کارگیری این مشخصات فراهم می‌کند، بدون اینکه استفاده موفقیت‌آمیز از آن برای دانشجویان بیش‌ازحد پیچیده شود. با استفاده از معماری گرافیکی این نرم‌افزار، آن‌ها موفق به ساخت بلوک‌های مستقلی شدند که برای وظایف خاص مناسب بودند. علاوه بر این، VSS بلوک‌های ساخته‌شده بسیاری را برای استفاده دانشجویان در این پروژه فراهم می‌کند.

در هنگام شبیه‌سازی تعداد زیادی از اهداف، خطای کوچکی در زمان تأخیر مشاهده شد. این کشف مهمی به شمار می‌رود چراکه در این پروژه نیاز به انجام محاسبات بر روی هدف‌های بسیار، به‌منظور ایجاد یک عکس از شکل اشیاء وجود دارد.

علاوه بر این، همراه نرم‌افزار NI AWR یک وب‌سایت آموزش الکترونیکی و نیز مستندات جامعی وجود دارد درنتیجه دانشجویان می‌توانستند قابلیت‌های قدرتمند نرم‌افزار و فنّاوری‌ها و اپلیکیشن های مختلف را از طریق مستندات و سخنرانی‌های ویدئویی مرتبط بهبود بخشند. علاوه بر مواد آموزشی، کادر فنی بومی نرم‌افزار NI AWR در طول انجام پروژه برای کمک آماده بودند که همین امر نیز موفقیت پروژه را تضمین می‌کرد.

2 دیدگاه برای “طراحی رادار روزنه مصنوعی (SAR) با استفاده از AWR

  1. زهزه گفته:

    سلام وقتتون بخیر
    من دنبال فیلم آموزشی برای استفاده از محیط خود AWR هستم مثلا استفاده از ابزارها و مثلا بدست اوردن اختلاف فاز ایجاد شده بین ابتدا و انتهای یک خط انتقال نواری وموردهای دیگه و اینکه من نصبش کردم و فقط نمیدونم چطور باید اطش استفاده کنم..
    تقریبا هرجارو گشتم فقط نصیشو میاره و اموزششو نمیاره اگر فیلمی مرتبط با این موضوع دارید یا ادرس سایتی رو دارید که میتونه بهم کمک کنه ، ممنون میشم برام بفرستید.

    • آر-اف پلاس گفته:

      سلام
      یکی از مراجع خوب برای نرم‌افزارها، Youtube هست که معمولا شرکتهای سازنده، یا افراد علاقه‌مند و حرفه‌ای، اقدام به ارائه فیلم‌های آموزشی می‌کنند. در مجموعه RFplus هم در حال آماده‌سازی آموزش نرم‌افزارهای شبیه‌سازی برق هستیم. امیدواریم بتوانیم آن‌ها را سریع‌تر در اختیار شما دوستان عزیز قرار دهیم.
      این لینک را ببینید: https://www.youtube.com/playlist?list=PLB4DBA021ED6B7367

      موفق باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × 2 =