TXLine و CASCADE در طراحی RF و مایکروویو چه کمکی می‌کنند؟

TXLine و CASCADE

برای طراحی سیستم‌ها و زیرسیستم‌های RF و مایکرویو، باید دانش تئوری قوی داشته‌باشیم. درعین‌حال، استفاده از ابزار مناسب می‌تواند سرعت و همچنین دقت محاسبات را افزایش دهد. در این مقاله، می‌خواهیم دو ابزار کاربردی TXLine و CASCADE را معرفی کنیم که به‌ترتیب برای محاسبات خطوط انتقال و طراحی سیستمی استفاده می‌شوند.

ابزار TXLine

TXLine محصول شرکت AWR، یک ابزار رایگان تحت ویندوز، با کاربری آسان است که برای آنالیز و سنتز ساختارهای خط انتقالی است.

TXLine این امکان را به کاربر می‌دهد تا با واردرکردن مشخصات فیزیکی یا الکتریکی خطوط انتقال متداول، محاسبات مربوط به آن‌ها را انجام دهد:

  • خط مایکرواستریپ
  • استریپ‌لاین
  • موجبر هم‌صفحه (Coplanar waveguide)
  • موجبر هم‌صفحه زمین‌شده (Grounded coplanar WG)
  • خط شکاف‌دار (Slotline)

ابزار TXLine

 

در پنجره اصلی این نرم‌افزار، امکان انتخاب نوع خط انتقال در Tabهای مختلف فراهم است. هر Tab از ۳ بخش تشکیل می‌شود:

۱- بخش Material Parameters در بالا: در اینجا می‌توانید جنس دی‌الکتریک موردنظر و نوع هادی به‌کار رفته در ساختار خط انتقال را تعیین کنید

۲- بخش Electrical Characteristics: برای وارد کردن مشخصات الکتریکی خط انتقال مانند امپدانس، فرکانس، طول الکتریکی و… است. سپس با کلیک روی فلشی که به سمت راست اشاره می‌کند، پارامترهای فیزیکی را محاسبه کنید

۳- بخش Physical Parameters: برای وارد کردن مشخصات فیزیکی خز انتقال مانند طول، ضخامت، قطر و… سپس با کلیک روی فلی که به سمت چپ اشاره می‌کند، پرامترهای الکتریکی را محاسبه کنید

ابزار CASCADE

ابزار CASCADE ساخته شرکت API Technologies، مجموعه‌ای از چند ابزار مهندسی برای کاربردهای مختلف است. محاسبات VSWR، تبدیلات واحدها، محاسبه شبکه تضعیف Pi و Tee و… از امکانات CASCADE است.

همچنین با استفاده از کتابخانه موجود در این نرم‌افزار، می‌توانید قطعات موردنظر مانند تقویت‌کننده‌ها، تضعیف‌کننده‌ها، میکسرها و… را بر اساس پارامترهای مختلف، جستجو کنید.

ابزار CASCADE

 

بخش دیگری از این ابزار، شامل طراحی و محاسبات سیستمی یک فرستنده یا گیرنده RF است. در این محیط می‌توانید با قرار دادن المان‌های مختلف به‌صورت باکس و اتصال آن‌ها به یکدیگر، یک سیستم طراحی کنید و پارامترهای مهم آن مانند P1dB در ورودی و خروجی، IP3 در ورودی و خروجی، عدد نویز، محدوده دینامیکی و… را محاسبه کنید. به‌این‌ترتیب قادر خواهید بود، بهترین المان‌ها را برای رسیدن به مشخصات مطلوب، انتخاب کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 + هفت =