اگر به تازگی رشته مهندسی برق را شروع کردهاید، احتمالا نام نرم افزار CST را شنیدهاید. آیا میدانید این نرمافزار چه کاربردی دارد؟ بخشی از کارگاه لذت شبیهسازی با CST را ببینید. میثم سروری در این بخش از کارگاه آموزشی، نرم افزار CST را معرفی میکند.
نرم افزار CST : آموزش ترفندها و نکات شبیهسازی
نرم افزار CST چیست؟
چرا باید از این راهنما استفاده کنید؟
در این راهنما، قدم به قدم با نرم افزار CST آشنا میشویم. از نحوه تهیه و نصب نرمافزار، تا مراحل انجام یک پروژه کامل، توضیح داده میشود.
با مطالعه دقیق این راهنما، شما…
- با ماژولهای مختلف CST و کاربرد هرکدام آشنا میشوید
- روش ایجاد یک پروژه و حل یک مساله را فرا میگیرید
- به منابع آموزشی متنوع آموزشی دسترسی پیدا خواهیدکرد
- با نرمافزار Antenna Magus برای طراحی سریع آنتن آشنا میشوید
برای دوستانی که به دنبال منابع آموزشی هستند، منابع مختلف متنی و ویدیویی معرفی میشود. این منابع آموزشی بعضا به زبان انگلیسی هستند. منابع فارسی و بومیشده هم وجود دارد که در این راهنما معرفی خواهند شد.
در واقع شما بعد از مطالعه این راهنما، با نرم افزار CST و امکانات و توانمندیهای آن آشنا میشوید. اگر به مطالب ذکر شده دقت کنید و منابع ذکر شده را مطالعه کنید، خواهید توانست بهراحتی یک پروژه را بهطور کامل انجام دهید. این مطالب شامل آموزشهای رایگان هم است!
از آنجاکه این متن شامل مطالب بسیار زیادی است، برای راحتی دسترسی شما، این مطالب دستهبندی شدهاند. در فهرست زیر با کلیک روی هر عنوان، به همان بخش هدایت میشوید:
۱- برای شبیهسازی چه مسایلی از نرم افزار CST استفاده میشود؟
۲- نصب و راهاندازی نرم افزار CST
۳- سختافزار کامپیوتری مناسب برای اجرای CST
۴- منابع آموزشی نرم افزار CST
۵- شش مرحله تا دریافت خروجی در CST (اینفوگرافیک)
۶- کدام شرکتها از CST استفاده میکنند؟
۷- مشبندی در نرمافزار CST
۸- درمورد کار با CST بیشتر بدانید
۹- نرمافزار Antenna Magus برای طراحی سریع هر آنتن
۱- برای شبیهسازی چه مسایلی میتوان از نرم افزار CST استفاده کرد؟
مجموعه نرمافزاری CST STUDIO SUITE دارای ۷ ماژول قدرتمند است که در محیطی یکپارچه با هم در ارتباط هستند. نرم افزار CST با استفاده از این ماژولها، تمام مسایل الکترومغناطیس از استاتیک تا فرکانسهای بالا و تراهرتز را پوشش میدهد. شبیهسازی ادوات نوری از دیگر کاربردهای این ماژولها است. مسایل مکانیکی مرتبط با الکترومغناطیس مانند حرارت، تنش و… هم قابل تحلیل و شبیهسازی است.
در اینفوگرافیک زیر، این ۷ ماژول را بههمراه توضیح مختصری از کاربرد آنها مشاهده میکنید:
حالا که با هر ۷ ماژول نرم افزار CST آشنا شدید، میخواهیم نمونههایی از کاربرد عملی هر ماژول را در طراحی و شبیهسازی ساختارها بررسی کنیم. در ادامه به ذکر نمونههایی از کاربرد هریک میپردازیم:
۱- ماژول Microwave Studio
آنتنها، مدارات و ادوات مایکروویو، محاسبات سطح مقطع راداری، آنالیز SAR، ساختارهای متناوب و نوری با این ماژول تحلیل میشوند. همچنین طیف فرکانسی چند کیلوهرتز تا فرکانسهای تراهرتز و نوری را پوشش میدهد.
۲- ماژول EM Studio
ادوات الکترومکانیکی، مسایل ولتاژ و جریان بالا، طراحی آهنربا، سنسورها، شیلدینگ و EMC، الکترونیک قدرت را شبیهسازی کنید. کاربردهای DC و استاتیک تا فرکانسهای چند مگاهرتز با این ماژول بررسی میشوند.
۳- ماژول Particle Studio
هر کاربرد مربوط به ذرات مانند المانهای شتابدهنده، کاربردهای فضایی، ادات الکترونیکی خلا، بیم نوری را شامل میشود.
۴- ماژول Multiphysics Studio
مسایل انتقال حرارت، تنشهای مکانیکی و حل معادلات گرما، نیرو و گشتاور را اینجا انجام دهید.
۵- ماژول Design Studio
شبیهسازی مدارات الکترونیک و فرکانس بالا در محیط شماتیک و همچنین Co-Simulation با این ماژول انجام میشود.
۶- ماژول Cable Studio
انواع کابلها، دسته کابل و هارنس را با این ماژول آنالیز کنید. اثرات کوپلینگ و Cross Talk کابلها در یک دسته را با این ماژول بررسی کنید.
۷- ماژول PCB Studio
آنالیز SI و PI، بررسی قوانین طراحی PCB را با دقت بالایی انجام دهید. این ماژول قابلیت Import فرمتهای مختلفی را دارد.
۲- نصب و راهاندازی نرم افزار CST
نرم افزار CST را از کجا تهیه کنم؟
شاید یافتن نسخه مناسب این نرمافزار که بهدرستی کار کند و امکانات لازم را در اختیارتان بگذارد، یکی از دغدغههای شما باشد. در اینجا به نحوه تهیه نرم افزار CST میپردازیم:
۱- دانلود نرم افزار CST نسخه دانشجویی
نسخه اصلی نرم افزار CST را میتوانید از سایت شرکت CST خریداری کنید. البته قیمت بسیار زیاد این نرمافزار کاربردی، تصمیم شما را عوض خواهد کرد!
شرکت CST یک نسخه دانشجویی هم در سایت ارائه میکند و بهصورت رایگان در اختیار شما قرار میدهد. این نسخه نسبت به نسخه کامل محدودیتهایی دارد، اما برای پروژههای دانشجویی کافی به نظر میرسد. مثالهای متنوعی هم در سایت CST برای نسخه دانشجویی ارائهشده است.
نسخه دانشجویی نرم افزار CST را میتوانید از اینجا دانلود کنید.
مشخصات و محدودیتهای نسخه دانشجویی
- حلکنندههای قابلاستفاده: Time Domain و Frequency Domain و Low Frequency و Static و Thermal
- حداکثر تعداد مش ۳۰۰۰۰ عدد برای هگزاهدرونها و ۱۰۰۰۰ برای تتراهدرونها
- مدل ساختار میتواند حداکثر ۵۰۰ وجه داشته باشد
- عدم پشتیبانی از شرایط مرزی Periodic و Unit Cell
- این نسخه شامل شبیهساز مداری نیست
- غیرفعال بودن بهینهسازی
- ویرایشگر ماکرو VBA وجود ندارد
۲- دانلود نرم افزار CST نسخه کرکشده
سایتهای زیادی هستند که نسخه کرکشده این نرمافزار را ارائه میکنند. یک جستجوی ساده در گوگل با کلید واژه دانلود نرم افزار CST نتایج زیادی را برایتان نمایش میدهد. از آنجاکه منبع تمام این سایتها یکی است، دیگر فرقی ندارد که از کجا دانلود کنید.
روش نصب و کرک نرم افزار CST بسیار ساده است. تقریبا در تمام نسخهها به یک روش انجام میشود. در فیلم آموزشی زیر، نحوه نصب و راهاندازی نرم افزار CST بهطور کامل توضیح داده شدهاست. برای پخش با کیفیت مناسب، بر روی علامت چرخدنده در پایین تصویر کلیک کنید و ۷۲۰p را انتخاب کنید:
۳- بهترین سختافزار کامپیوتری برای شبیهسازی در CST
شبیهسازی الکترومغناطیس در حیطه فرآیندهای محاسباتی پرمصرف دستهبندی میشود. بهاینترتیب کامپیوتری که برای استفاده از نرمافزارهای شبیهسازی الکترومغناطیس استفاده میشود، باید کارایی CPU، RAM و گرافیک بالایی داشته باشد. منبع تغذیه و سیستم خنککننده مناسب هم از دیگر نیازمندیهای سیستم است.
در یک سیستمعامل ۶۴ بیتی، استفاده بهتری از ظرفیت RAM میشود و امکان تخصیص پهنای باند بیشتر وجود دارد. هارد SSD هم برای افزایش سرعت و کارایی شبیهسازی توصیه میشود. ضمن اینکه بهترین CPU و بیشترین RAM، الزاما به سرعت زیاد منتهی نمیشود. هماهنگی سختافزار، مهمترین عامل در پایداری و سرعت سیستم است.
شرکت CST توصیه میکند…
سیستمی با مشخصات زیر از برندهای DELL، HP یا IBM تهیه شود:
- پردازنده Xeon با ۲ سوکت شرکت اینتل توصیه میشود.
- حافظه سریع از نوع DDR4 و RDIMM. پهنای باند زیاد حافظه برای رسیدن به بهترین کارایی در اکثر حلکنندههای CST، ضروری است. پهنای باند RAM به تعداد ماژولها و همچنین به نوع آنها بستگی دارد. حداقل ظرفیت باید ۴G باشد که مقدار ۸G توصیه میشود.
- کارت گرافیک منطبق با OpenGL. برای داشتن کارایی مناسب در مدلسازی ۳ بعدی، بهتر است از کارت گرافیک سریع استفاده شود. کارتهای گرافیک Quadro شرکت NVIDIA برای استفاده CST مناسب هستند.
- فضای خالی هارد در حدود ۳۰GB که مقدار ۶۰GB برای کارایی بهتر توصیه میشود.
و تجربیات ما…
همانطور که اشاره شد، نرمافزارهای شبیهسازی برای انجام محاسبات، نیاز به CPU قوی و مقدار RAM کافی دارند. کارت گرافیک مناسب هم به مدلسازی و هم به پردازش کمک زیادی میکند. با توجه به این موارد و سالها تجربه ما در استفاده ا این نرمافزار، برای انتخاب سیستم مناسب به موارد زیر دقت کافی کنید:
اول- اگر شبیهسازیهای سنگین و پیچیده سه بعدی انجام میدهید، حتما از PC Desktop بهجای Laptop استفاده کنید. کارایی سیستمهای رومیزی بسیار بالاتر از Laptop است. چون منبع تغذیه نامحدود و فضای کافی برای خنکسازی CPU دارند.
دوم- سیستم با مشخصات زیر پیشنهاد میشود:
- پردازنده Intel چهار/هشت هستهای سری Core i7
- ظرفیت RAM حداقل ۸GB از نوع DDR4
- کارت گرافیک NVIDIA با حافظه حداقل ۲GB
- استفاده از هارد SSD به عنوان بخشی از سیستم ذخیرهسازی (مثلا ۱۲۸GB SSD در کنار ۱TB HDD)
سوم- در Laptop در انتخاب پردازنده لپتاپ دقت کنید که از سری U نباشد. سری U مصرف برق کمتری دارند، در نتیجه کارایی آنها کمتر است. بهتر است سری HQ را انتخاب کنید.
چهارم- لپتاپهای سری گیمینگ، کارایی خوبی دارند. با وجود قیمت بالای آنها نسبت سایر لپتاپها، برای شبیهسازی سه بعدی مناسبتر هستند!
۴- منابع آموزشی نرم افزار CST
اکثر آموزشهایی که در اینترنت وجود دارد، به زبانی غیر از فارسی تهیهشده است. با جستجو در اینترنت، سایتهایی را میتوانید پیدا کنید که آموزشهایی با فرمت متن یا فیلم ارائه میکنند. اگر به زبان انگلیسی تسلط کافی دارید، استفاده از این منابع توصیه میشود. در ادامه برخی از سایتهایی که آموزشهای با کیفیتی ارائه میدهند را معرفی میکنیم.
سایت شرکت CST
شرکت CST اخیرا یکی از زیرمجموعههای شرکت ۳DS شدهاست. تمام اطلاعات سایت قبلی CST به سایت شرکت ۳DS در بخش SIMULIA منتقل شدهاست. در این سایت میتوانید از مطالب بسیار متنوعی اعم از اطالاعات تئوری، مطالعات موردی، مقالات مختلف، فایلهای شبیهسازی، فیلمهای آموزشی که در قالب وبینار ارائه میشود، استفاده کنید.
بخشی از این سایت مربوط به مشتریانی است که نرم افزار CST را خریداری کردهاند، که کارشناسان CST سوالات و مشکلات مطرح شده را پاسخ میدهند. این بخش متاسفانه برای ما قابل استفاده نیست!
اطلاعیههای مربوط به نمایشگاهها، کارگاههای حضوری رایگان و غیر رایگان، وبینارها و… را از بخش EVENTS پیگری کنید.
راهنمای آفلاین نرم افزار CST
بعد از نصب نرمافزار، با مراجعه به فولدر Documentation در محل نصب، فایلهای PDF را مشاهده میکنید. این فایلها راهنمای ماژولهای CST هستند. در هر فایل به یک ماژول پرداخته شدهاست. از ابتدای شروع کار با نرمافزار به همراه چند مثال کاربردی، تمام نکات مربوط به هر ماژول بررسی میشود.
از داخل خود نرمافزار هم با کلیک روی گزینه Help در هر پنجره بازشده، راهنمای مربوط به همان بخش نمایش داده میشود. کلیک روی علامت ؟ در گوشه بالا سمت راست هم راهنمای کلی نرمافزار را باز میکند. در اینجا میتوانید عبارت مورد نظر را جستجو کنید یا از طریق فهرست درختی سمت چپ، به مطلب مناسب بروید.
سایت یوتیوب
اگرچه این سایت در ایران قابل دسترس نیست، اما دارای ویدیوهای بسیار علمی و کاربردی است. کانالهای زیادی هستند که فیلمهای آموزشی CST را ارائه میکنند. این کانالها عموما به زبانهای غیر فارسی هستند.
با اینحال، کانال CST World، کانال رسمی سایت CST است که فیلمهای آموزشی و وبینارهای رایگان را با زبان انگلیسی ارائه میکند. این کانال یک منبع معتبر و ارزشمند برای یادگیری حرفهای نرمافزار CST است.
در کانال آر-اف پلاس هم تلاش میکنیم تا آموزشهای کوتاه و کاربردی نرم افزارهای CST را با زبان فارسی و بهصورت عملی تهیه کنیم. این آموزشها بهروز میشوند و مدام بر تعدادشان افزوده میشود.
سایت آر-اف پلاس
در سایت آر-اف پلاس، یک بخش رایگان آموزشی ایجاد کردهایم. آموزش ۰ تا ۱۰۰ نرمافزارهای شبیهسازی مهندسی برق را به زبان فارسی در اختیار علاقهمندان قرار میدهیم. برای دسترسی به آموزشها، از طریق منوی آکادمی شبیهسازی > آموزش ۰ تا ۱۰۰، نرمافزار مورد نظر را انتخاب کنید.
مجموعه آر-اف پلاس چه خدمات آموزشی دیگری ارائه میکند؟
ما در مجموعه RFplus، برای شما دانشجویان و مهندسان رشته برق، آموزش نرمافزارهای پرکاربرد شبیهسازی رشته برق که هم در دانشگاه و هم در صنعت استفاده میشوند را ارائه میکنیم. ما با پشتوانه تجربه سالها فعالیت فنی و علمی و انجام پروژههای عملی متنوع و نیز آشنا با نیاز صنعت، با رودیکرد آموزش پروژه محور، کیفیت آموزشهای مجموعه را تضمین میکنیم.
با برخی از فعالیتهای مجموعه آر-اف پلاس آشنا شوید:
- مقالات و فیلمهای آموزشی رایگان
- وبینارهای متنوع آموزشی با موضوع کاربرد نرمافزارهای شبیهسازی
- کارگاههای حضوری با کار عملی
- دورههای بلند مدت آموزش نرمافزارهای شبیهسازی
- بستههای آموزشی نرمافزارهای مختلف در قالب فیلم روی DVD
دسترسی سریع به آموزش ۰ تا ۱۰۰ نرم افزار CST – تعدادی از دروس آموزش ۰ تا ۱۰۰ نرم افزار CST را در ادامه ببنید. با کلیک روی هر درس، متن کامل آن را مشاهده میکنید:
۵- مراحل انجام یک پروژه در نرم افزار CST
در حالت کلی مراحل انجام پروژه در نرم افزار CST را میتوان به شش بخش تقسیم کرد. بهعبارت دیگر، از ایجاد یک پروژه جدید تا دریافت خروجیهای شبیهسازی، شش مرحله وجود دارد. این مراحل در اینفوگرافیک زیر به وضوح قابل مشاهده است.
فیلم آموزش شبیهسازی یک آنتن مایکرواستریپ با نرم افزار CST
اگر کار با نرم افزار CST تاحدودی بلد هستید، فیلم آموزش طراحی آنتن مایکرواستریپ را دانلود کنید. در این فیلم آموزشی با امکانات و ابزارهای CST بیشتر آشنا میشوید. یاد میگیرید چطور در شش مرحله، یک آنتن پچ مایکرواستریپ را طراحی و مدلسازی کنید. تنظیمات اولیه را انجام دهید. بعد از انتخاب حلکننده مناسب و انجام شبیهسازی، چطور پارامترهای آنتنی را مشاهده و تحلیل کنید.
برای فرکانس مرکزی ۵GHz، ابعاد پچ مربعی ۲۰میلیمتری محاسبه شدهاست. همچنین جنس زیرلایه RT/Duroid 5880 با ضخامت ۰٫۷۸ میلیمتر در نظر گرفته شدهاست. در نهایت، شبیهسازی با استفاده از حلکننده Time Domain انجام میشود. پارامترهای آنتنی مانند S11، پترن، میدانهای الکتریکی و… محاسبه و بررسی میشوند.
۶- کدام شرکتهای بزرگ از نرم افزار CST استفاده میکنند؟
جاییکه امکان آزمون و خطا برای ساخت و تست وجود ندارد، استفاده از نرمافزارهای شبیهسازی بهترین گزینه هستند. در دنیای مهندسی حتما نام شرکتهای بزرگی مانند ایرباس و زیمنس را شنیدهاید. این شرکتها برای طراحی و شبیهسازی محصولات خود از نرم افزار CST استفاده میکنند.
شرکت زیمنس: بهینهسازی ترانسفورماتورهای قدرت
ارائه راه حلهای سریع برای ترانسفورماتورهای ولتاژ بالای جریان DC با توانهای بیش از ۲۰۰MVA کاری بسیار پیچیده و سخت است. شبیهسازی الکترومغناطیس سهبعدی با استفاده از نرمافزار CST EM Studio یک ابزار حیاتی برای بهینهسازی مراحل طراحی و ساخت ترانسفورماتور است.
در پروسه طراحی ترانسفورماتورهای قدرت، مشخصههای مکانیکی، الکترومغناطیسی و حرارتی ساختار باید در نظر گرفته شود. انجام تستهای لازم برای هر ترانسورماتور ساختهشده، ممکن است سالها بهطول بیانجامد. اینجاست که اهمیت نرمافزارهای شبیهسازی مشهود میشود.
انتخاب حلکننده صحیح
نرمافزار CST EM Studio دارای حلکنندههای عددی متنوعی برای مسایل مختلف است. حلکننده مغناطیسی شبه استاتیک (Magneto Quasi-Static) برای محاسبات تلفات القایی الکترومغناطیس استفاده میشود.
هسته آهنی، بازوها، سیم پیچ و عایق آن، قلب ترانسفورماتور را تشکیل میدهد. میدانهای مغناطیسی نشتی، باعث ایجاد تلفات الکترومغناطیس در اطراف بخشهای فلزی میشوند. شبیهسازی این بخش به کاهش تلفات با اندازه مناسب شیلدینگ یا تغییر موقعیت هادیها بسیار کمک میکند.
اهمیت شبیهسازی ولتاژ بالا، پروسه ساخت و همچنین محاسبه تلفات الکترومغناطیسی بسیار زیاد است. برای شبیهسازی این موارد از حل کننده حوزه زمان فرکانس پایین EM Studio استفاده میشود. برای محاسبه دقیق عمق پوستی از المانهای مرتبه ۲ استفاده میشود.
ملاحظات دمایی هم ار دیگر موارد بسیار مهم در طراحی ترانسفورماتورهاست. توزیع تلفات که در شبیهسازی فرکانس پایین بدست آمدهاست، بهعنوان یک منبع حرارتی در حلکننده حرارتی CST MPHYSICS Studio استفاده میشود. این تبدیل تلفات از میدان الکترومغناطیسی به حرارت، در یک محیز و روی یک مدل انجام میشود.
شرکت ایرباس: آنالیز اتاق تست EMC
تستهای اتاق بدون اکو (مشابه اتاق آنتن) برای بررسی رفتار تطبیقپذیری الکترومغناطیسی (EMC) دستگاهها بهکار میرود. از آنجاکه محصولات شرکت ایرباس، معمولا کاربری نظامی دارد لذا باید استاندار MIL-STD-461 را کاملا رعایت کنند. این اسناندارد یک ستاپ تست دقیق در چمبر شامل جاذبها، میز کار و سیستم زمین مناسب را تعیین میکند.
تست طراحیهای مختلف و حالات مختلف در چمبر بسیار زمانبر است. معمولا زمان کافی هم برای این تستها فراهم نیست. لذا شرکت ایرباس تصمیم گرفت که این تستها را بهصورت مجازی، با استفاده از شبیهسازی الکترومغناطیسی انجام دهد.
دو نوع آنتن مختلف در بازه فرکانسی ۲MHz تا ۲۰۰MHz برای اندازهگیری تشعشعات توسط DUT (وسیله تحت تست) استفاده میشود. یک آنتن میلهای برای فرکانس تا ۳۰MHz و یک آنتن بایکونیک برای فرکانسهای بیشتر از ۳۰MHz که هر دو در فاصله ۱ متری از DUT قرار میگیرند. شکل بالا، ستاپ تست چمبر مجازی را برای فرکانسهای بالای ۳۰MHz که برای دو استاندارد MIL-STD-461E و MIL-STD-461F طراحی شدهاست نشان میدهد.
از حلکننده حوزه فرکانس (F-Solver) برای مدل کردن چمبر تست استفاده شدهاست. این حلکننده برای حل سریع و دقیق چمبر تست در فرکانس پایین مناسب است؛ حلکننده F-Solver قادر است تلفات را هم در فلزات و هم در جاذبها و فریتها محاسبه کند.
با استفاده از ابزار طراحی شماتیک، مدل سهبعدی چمبر به مدلهای تحلیلی کابل متصل میشود تا محیط واقعی ستاپ تست مدل شود. بهاینترتیب نتایج محاسبه پارامترهای S برای اتاق تست و آنتن، تحریک سیستم با سیگنال AC و نرمالیزهکردن نتایج فراهم میشود.
نتایج شبیهسازی و اندازهگیری بسیار نزدیک بود. شبیهسازی نه تنها فرکانسهای پیک شدت میدان بلکه دامنه میدان را هم به درستی محاسبه کردهبود. همانطور که انتظار میرفت، نتایج شبیهسازی نشان داد در فرکانسهای پایین، دو استاندارد نتایج یکسانی دارند. اما در فرکانسهای بالا نتایج متفاوت میشود. این اختلاف، در اندازهیگری هم مشاهده شد.
۷- مش بندی در نرم افزار CST
مش بندی یک ساختار چگونه انجام میشود؟
در این مقاله به همراه یک فیلم آموزشی از محیط نرم افزار CST، نحوه مش بندی یک ساختار توضیح داده میشود.
مشبندی یک راه ارتباطی بین فضای آنالوگ و واقعی با فضای دیجیتال و کامپیوتری است. مش بندی به معنی تقسیم کردن فضای محاسباتی و ساختار سه بعدی به بخشهای کوچکتر. بهاینترتیب ساختار سه بعدی برای کامپیوتر قابل درک خواهد شد و حل معادلات در آنها انجام شود.
روشهای مختلفی برای مشبندی وجود دارد که متناسب با نوع حلکننده است. مثلا اگر روش حل عددی ممان انتخاب شود، مشبندی مسطح (Planar) برای حل مساله استفاده میشود.
مشبندی در CST بهصورت خودکار انجام میشود. وقتی از طریق Template Project نوع پروژه و حلکننده را انتخاب میکنیم، بهصورت خودکار نوع مشبندی هم انتحاب میوشود. البته تنظیمات مش بندی حین انجام پروژه قابل تغییر است.
۸- منابع بیشتر برای تسلط بر نرم افزار CST
بهینهسازی یک ترکیبکننده توان مخروطی ۱۰ پورتی
یک ترکیبکننده توان ۱۰-پورتی در دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه استلنبوش آفریقای جنوبی، طراحی و ساخته شده است.
چگونه یک ساختار را در CST Studio Suite تحریک کنیم؟
منابع در نرم افزار CST به چند بخش عمده تقسیم میشوند که در هر ماژول بسته به نوع کاربردهای مختلف و نیز انواع گوناگون ساختارها، از یک یا چند منبع استفاده میشود.
آموزش ۰ تا ۱۰۰ نرم افزار CST
در این بخش، آموزش جامعی از نرم افزار CST ارائه میشود. با دنبال کردن درسهای ارائهشده، اطلاعات کاملی از این نرمافزار بهدست میآوردید. در نهایت خواهید توانست پروژههای دلخواه را انجام دهید.
مخاطب: دانشجویان و مهندسان رشته برق گرایش مخابرات، علاقهمندان به نرمافزار CST
نوع محصول: فایل PDF تصویری
ابزار مورد نیاز: Acrobat Reader یا Foxit Reader
قیمت: فقط ۱۵۹۰۰ تومان
محتویات: در این کتاب ۳۰ صفحهای، حین انجام مثالهای متنوع با بخشهای مختلف این نرمافزار ارزشمند آشنا میشوید. با استفاده از عکسها و اینفوگرافیک و توضیحات جامع، مرحله به مرحله، از ایجاد یک پروژه جدید تا شبیهسازی و بررسی نتایج را میآموزید. سه پروژه کاربردی مجیک T، آنتن مایکرواستریپ و هیبرید در این کتاب بررسی میشوند.
کتاب الکترونیکی
۹- نرمافزار Antenna Magus برای طراحی سریع هر نوع آنتن (در حال تکمیل)
نرمافزار Antenna Magus اولین نرم افزار طراحی آنتن است که بوسیله آن میتوانید بهراحتی آنتن دلخواه خود انتخاب کرده و با تغییر پارامترهای فیزیکی و الکتریکی، به مشخصات مورد نظر برسید. با استفاده از نرمافزار Antenna Magus میتوانید بیش از ۳۰۰ مدل آنتن را بسیار سریع طراحی کنید. از مزایای این نرمافزار خروجیهای با فرمت CST و FEKO است.
فیلمی که در ادامه مشاهده میکنید، این نکته را روشن میکند که چرا یک مهندس مخابرات باید کار با نرمافزار Antenna Magus را بلد باشد!
سلام
چطور شبیه سازی لامپ مگنترون را در cst یاد بگیرم؟
سلام دوست عزیز
میتوانید از مثالهای CST برای یادگیری شبیهسازی مگنترون استفاده کنید. در Youtube هم فیلمهای آموزشی در این زمینه وجود دارد.
درصورت تمایل میتوانید از کلاسهای خصوصی و مشاوره آر-اف پلاس هم استفاده کنید. با راهنمایی اساتید مجرب آر-اف پلاس، علاوه بر یادگیری شبیهسازی مگنترون با جزئیات طراحی و ساخت هم آشنا میشوید.
برای اطلاعات بیشتر لینک زیر را مطالعه کنید:
کلاس خصوصی و مشاوره آر-اف پلاس
پیروز باشید
سلام اگه لطف کنید تو سایتتون cst های قبل از ۲۰۲۰هم جهت استفاده و انلود رایگان قرار بدهید ممنون میشم.
سلام
از طریق سایتهای دانلود مانند soft98 و downloadly میتوانید نرمافزارها را دانلود کنید.
در نظر داشته باشید که در حال حاضر CST 2020 بهترین نسخه موجود است و برای شبیهسازی پیشنهاد میشود.
پیروز باشید
سلام. من نسخه ۲۰۱۸ دارم. هر کاری میکنم مشکل لایسنس داره هرکاری میکنم نصب نمیشه لایسنس هم تغییر میدم ودرآخر هم که برای اولین بار نرم افزار فعال بشه لایسنس میخواد محل نصب رو همون محل نصب نرم افزار میزنم خطا میده. ممنونم راهنمایی کنید.
سلام دوست عزیز
در حال حاضر بهترین و پایدارترین نسخه نرمافزار CST، نسخه ۲۰۲۰ است.
برای آشنایی با روش نصب و راهاندازی، فیلم آموزشی لینک زیر را مشاهده بفرمایید:
https://rfplus.ir/cst/#cst-install
پیروز باشید
سلام
آموزش کاملی در سایت شما هست به زبان فارسی؟
سلام دوست عزیز
همانطور که در متن بالا اشاره شده است، با مراجعه به https://rfplus.ir/category/total-soft-tut/cst-tut/ میتوانید از آموزشهای رایگان CST استفاده کنید.
ضمنا محصول کامل آموزشی با نام «آموزش گامبهگام نرمافزار CST Microwave Studio» به مدت ۸ ساعت که توسط مجموعه آر-اف پلاس تهیه شده است، را میتوانید از اینجا تهیه کنید: https://rfplus.ir/product/cst-mws-training-total/